Alltid roligt att läsa vad som hänt i tidigare år och dar! :D

Video effects - editing class & Studys

var det tisdag igen. Helgen har varit väldigt händelserik och jag kanske berättar om den nån annan dag :) Igår var det måndag och som vanligt så blev det en lång dag men vi hade lite tur eftersom jag har en vän i klassen som var snäll och skjutsade hem oss :) Och idag hade jag min videoredigerings kurs som var ovanligt awesome. Det kom dit en snubbe som varit med och redigerat Fast & Furious 4 (och 6) och pratade om effekter och sånt.. SJUKT coolt. Jag blev helt tagen, precis sånt som jag tycker är intressant.  
 
Nu har jag egentligen ganska mycket att plugga på till i morgon och jag måste på något vis kopiera en artikel ur en bok... Och den kopieringsmaskin som finns nere i lobbyn är sämst så får se hur bra det går.. Annars får jag se till att maila läraren eller hitta på något annat..
 
Snart ska väll vi gå och handla lite, tänkte köpa lite fryspizzor och annan frysmat så det går fort med maten idag. Och sen så är jag ju sugen på fryspizza.. hehe..  
 
Bilden nedanför är det vi gjorde senast i vår Drawing klass.. Den ska färgläggas med bläck runt om så det kommer se ganska coolt ut. Lägger ut en till bild när den är klar sen :) 
 
 
 
Och ja... Det där skulle vi rita av. Krävdes mycket tålamod och koncentration. o.O 
 

Konstig måndag..

God dag! 
Det har hänt så fruktansvärt mycket sedan sist.. igen... I måndags kan nog ha varit den konstigaste dagen i mitt liv o.o .. Det hände flera grejer, men det som utmärkte sig var under min håltimma, där jag som vanigt sitter på "min plats" på en bänk i en parkliknande plats i skolan. Så jag sitter där snällt och läser som jag brukar och så kommer det upp en snubbe (asiat, det är dom som är mest på av nån anledning?) och börjar prata med mig. Inget ovanligt tycker jag ju inte längre att det är (det händer hela tiden) Men denna snubbe var girig. Efter en stunds pratande skulle han slå sig ned bredvid mig och prata ännu mer.. (yay) Efter ännu en stunds pratande om precis allting, så kommer det en brud med en kompis som verkar känna den här snubben.. Men hon börjar prata med mig och kör den här: "You want to come with us?" Och påpekar att snubben jag sitter och pratar med är jobbig som fan. Hur som helst, efter mycket om och men så går jag med den här bruden och hennes kompis. 
Vi går bort till en annan del av skolan och de jag går med har gått från att vara 2 st till 3... När vi står en stund så blir de helt plötsligt 5 pers... Och efter ännu en stund så är de 10 pers o.O.. Och alla känner varandra förutom jag så jag fick göra den här: "Wassup... I'm Linda" Så berättar hon att "Yeah, this is Linda, I saved her from a really enoying guy". Hahahha... Det var så sjukt konstigt.. Så jag stod där.. Med +10 pers som alla känt varandra sen high school och var typ en i gänget.. De var "art" människor, så det kan nog förklara lite hur konstiga de var.. Går inte ens att beskriva hur skumma de var.. Är fortfarande i chock.. Som tur var mötte Amanda upp mig för att vi skulle käka middag.. Jag fick henne att också presenter sig för gänget. lol. Pinsamt. OM jag skulle skämmas så kunde hon också få skämmas lite. Hur som helst så tog vi oss därifrån smidigt med "But we're going to eat dinner now before our classes starts" ish... Puuuh. Så var det iaf över! Skönt. 
 
I morgon ska vi på vår drawing klass, visa upp alla våra bilder vi ritat hittills.. Alltså bilderna på oss själva som vi skulle rita (helkropp och porträtt), våra händer som vi ritade första lektionen, sko och frukter som vi ritade senaste lektionen. Såååå det kommer ju bli kul. Vi ska nog sitta ikväll och finslipa på alla bilder och förhoppningsvis slippa skämmas. 
 
Och eftersom jag inte fick nån chans att handla nån bikini förra vecka, så beställde jag en på nätet :3 ... Det fick blir en från Victoria Secret, och den kommer nog nästa vecka nångång.. YAY... Den var även på rea. Så det var bra. 
 
Idag var även jag och Amanda till en svensk affär på pico avn.. Vi åkte dit i hopp om att köpa oboy... den var slut :( så det fick bli lite svartvinbär och hallon saft. OCH jag köpte en mexikansk cola (som har typ samma ingredienser som i sverige) och den var så god.. Guu vad jag saknat cola. Nu vet jag iaf vart jag ska köpa min cola när det börjar krisa :P 
 
 
MMM Kall och allt <3 

Klantig är man ibland

Flera dagar sedan senaste blogginlägget och mycket har hänt! 
I söndags så åkte vi till beverly center, i princip bara för att jag skulle köpa en bikini. DOCK, så klantade jag mig rejält.. Min korthållare med alla mina viktiga kort i tappade jag och de försvann; Svenskt/amerikanskt bankkort, Svenskt ID kort, mitt student ID och busskort. Vi sprang iaf runt och frågade vakter, städerskor osv om de hade fått in nån korthållare.. Jag lämnade iaf en lapp med uppgifter på när vi gick där ifrån, så de kunde ringa om de fick in något som matchade min beskrivning på de saker som försvann. Det var riktigt jobbigt första dagen eftersom det var på en söndag som jag tappade dom, så kunde jag inte spärra kortet här, då jag måste gå till banken här och göra det, och de har stängt på söndagar :( 
Precis innan vi kom hem tappade jag även mina solglasögon som gick sönder. ROLIGT.
Så det var iaf årets bajsdag. 
 
Men nu är iaf allt löst med korten. Bankkorten är spärrade, jag har fixat nytt student ID och busskort.. Och sedan så fick jag till och med ett tillfälligt bankkort direkt från amerikanska banken. AWESOME. 
Nu ska jag väll på någotvis beställa nytt svenskt bankkort och så får antingen nån i familjen skicka hit det via posten (kanske billigare?) eller så skickar banken direkt hit, men då har jag för mig att mamma sa att det skulle kosta några 100? Hur som helst så är allt bra igen. 
 
Idag har det varit bra väder och vi har som vanligt suttit uppe på taket. Torsdagar är en dag som vi alla är lediga på, så alltid kul om det är bra väder så vi kan umgååååås :3 
Till i morgon har jag och Amanda en drawing läxa. Vi ska rita av oss själva från en spegel, en helkroppsbild och en porträtt bild. Det svåra är att få till alla proportioner men vi får heller inte skugga eller fylla i någonting, utan allt ska vara i linjer.. endast som vi förstod det :c Så jag har iaf ritat klart min helkroppsbild igår och idag ska jag rita på min porträtt. Amanda ritade tvärtom och hon ska idag rita hennes helkroppsbild. Måste säga att det är nog den roligaste läxan någonssin :D Me happy! 
 
Nu ska vi äta pasta, chicken nuggets och Amandas underbara hemmagjorda currysås. LOVE LIFE. 



Just nu. Amanda och Aston plockar på sig mat. Sedan brukar vi alltid sitta i soffan framför tvn och äta. (: 


Min otroligt linjära bild. Riktigt svårt att rita av sig själv i spegeln.


 
Amanda idag på taket. 
 
 
Fick mitt paket idag... I det fanns bland annat dessa... Sjukt goda <3 

 
 

chill fredag och converse skiss

Det har varit en riktigt chill fredag idag. Vi har inte gjort nånting förutom att plugga och handlat hem lite mat och toapapper, hehe det behövdes.. 
Det var till och med molnigt hela dagen så vi kunde inte ens sitta uppe på taket för att sola och plugga :c Riktigt deprimerande. Hoppas på bättre väder i morgon för jag har fortfarande mycket som ska pluggas och att göra det i värmen skulle inte skada! 
 
När vi satt på taket häromdagen så passade jag på att börja rita i mitt skissblock. (vi ska fylla ett skissblock med ca 50 skisser.. Det kommer bland annat avgöra en del av betyget i vår drawing klass i slutet av terminen). Det jobbiga är dock att vi endast får rita saker som vi ser framför oss. Så det blir inge av med att rita av bilder som jag alltid annars brukar göra... Så jag kommer ha det lite kämpigt. Men min första "skiss" fick bli av mina converse. 
 
Så fort jag började rita så ångrade jag mig... Det är SJUKT svårt att rita converse :o 
 
 

Långhelg

Nu har jag en liten längre helg och guu vad skönt det ska bli! Skolan är stängd på fredag, så vi har inte vår drawing klass = Helgen börjar idag! YEY! 
Jag och Amanda var och tränade en liten stund och nu står frugan och lagar mat till mig och Aston.. lata vi är.. Idag blir det fiskpinnar och potatismos.. Får vi se hur det smakar.. Det måste ju också prövas, även fast jag inte litar på fryst fiskmat :c Den frysta fisken vi åt när vi bodde på hotellet smakade bajs... Så hoppas verkligen dessa smakar bättre. 
 
Engelska lektionen idag gick som vanligt bra och jag har skaffat mig 2 vänner som båda kommer från kina; "Lisa" och "Zoe" heter dom. Det har bara blivit så att vi valt samma del i klassrummet att sitta i och vi har fått göra i princip alla gruppövningar ihop. (För att vi 3 sitter närmast varandra) Så det är trevligt! 
 
 
Nu förtiden så blir det pepsi istället för cola.. Funkar ändå.. Sålänge den är kall! 
 
 

Pluggande

Nu ska jag snart iväg på min engelska lektion som jag har idag.. Till varje lektion får jag sjukt mycket läxor så jag hinner inte med alla på så kort tid så jag sitter alltid i sista sekunden och fixar.. Ska nu gå ner och skriva ut en "summary" på en artikel som läraren vill ha inlämnad idag. Tydligen ville han att vi skulle göra 20 uppgifter i en bok + läsa nått kapitel från en annan bok. Detta fick vi i måndags.. I och med att jag kommer hem så sent på måndagar finns det ingen möjlighet för mig att plugga då så jag har bara en dag (tisdagskvällar dessutom, går i skolan under dagen).. Dum lärare. :C 
Men annars så sitter jag här i soffan, den enda som är uppe och pluggar. Tänkte snart ta och äta lite frukost och fixa mig själv.. hur jag nu ska ha tid med det. 
 
I söndags tog vi oss även till Beverly center för att Amanda skulle köpa en väska till skolan. Ack, så fel man kan ha. Alla köpte grejer som vi inte skulle men det var vi värda efter en regnig och dålig helg. 
 
Bilden nedanför är tagen på min "film 2" lektion, ca 130 elever går den kursen och jag har lite svårt för att räcka upp handen i vanliga fall men nu så är det ju i princip omöjligt :c Annars så är det en intressant kurs. 
 
 
 
 
 
Att besöka skolans toaletter måste man ju också göra. Snuskiga är dom! 
MEN med ett happyface :)))) 
 
Samma dag blev jag stoppad av två random snubbar på campus som sa: " EY you look like.. ehm.. you know.. MARY-JANE!" hahah hoppas han menade nya spiderman :( I samma veva fick jag kommentaren "Are you brittish?" på min accent :3 me likey. 




En klänning jag köpte i söndags på beverly center, lite under 200 kr. Mycket värt enligt mig. 
 
 
Yoghurtland är ett måste efter en shoppingdag. 
 

Lite bilder på lägenheten

Idag har jag faktiskt varit duktig att se till att dammsuga lite i lägenheten. Det behövdes... Jag passade därför nu även på att ta nån bild. 
 
 
Mitt tomma fina rum <3 

 
Ännu en bild på mitt rum.
 
 
Mitt handfat och så ser man min walkincloset på vänster sida. 
 

Såhär ser det ut när man kommer in från dörren.



Vårt kök <3

 
 

Martin Luther King och Regnoväder

Ännu en vecka avklarad och det är fredag igen! Veckan har gått fort och nästan smärtfritt. Nu har jag iaf koll på vilka lektioner som jag har när/var osv. Igår/torsdags så tog jag och Amanda oss frivilligt till skolan för att se en tidigare aldrig visad film med Martin luther king jr. Det var ascoolt att se material av en intervijuv på Martin som ingen annan har sett :) Det var så att alla i filmteamet som filmade intervijuven är döda, förutom en person, och han var på skolan och visade upp filmen och svarade på frågor efteråt. Inte för att jag vet så mycket om king martin, men nu kan jag påstå att jag definitivt vet mer! 
 
Idag har "stormen" kommit till LA och det har regnat nästan hela dagen. Typiskt att det skulle regna just idag, då jag och Amanda släpar på stora ritblock på fredag osv som nästan då blev dyngsura (vi skyddade så gott vi kan med plastpåse). Det ska iaf fortsätta vara dåligt väder hela helgen och i morgon ska det tydligen åska och blixtra... härligt! Kan ju inte påstå att jag är taggad. 
 
Ikväll har vi inte planerat något speciellt, utan det blir nog bara att chilla. Eller vi ska vaxa oss lite igen, denna gång under armarna... mycket spännande.. längtar! 
TIll middad har vi idag planerat att äta hamburgare, dock hemma i lägenheten så vi varierar lite..  
 


En liten bild som jag tog under eventet om Martin Luther King Jr. 

 

Regnade lite när vi bytte buss på hemvägen..

 


Lite blöta innan lektionen. 
 
 
En blöt jag på busshållplatsen.